Панаіотіді Світлана

Photo

Панаіотіді Світлана

  • Волонтерська діяльність, Громадська діяльність, Політика
  • Київ

Інформація

Посада

Заступниця Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Освіта

Вивчала правознавство у Київському національному торговельно-економічний університеті. Випускниця Aspen Institute Kyiv, Києво-Могилянської бізнес-школи та Української школи політичних студій.

Досвід та проєкти

Очолювала юридичний департамент компанії "Люксоптика". Згодом займала позицію віце-президентки Всеукраїнської Асоціації "Укроптика". Також була директоркою в раді директорів МЦ "Добробут".

Читала лекції в Центрі вдосконалення закупівель при Київській школі економіки. Крім того, займалася адвокатською діяльністю. 

У 2015 – 2019 роках – державна уповноважена Антимонопольного комітету України. Відповідала за фармацевтичні ринки. Була членкинею постійно діючої адміністративної колегії АМКУ з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель.

З вересня 2019 року – заступниця Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України. Членкиня Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю. Представниця держави в Наглядовій Раді ДП "Прозорро.продажі". 

На посаді Заступниці Міністра відповідає за формування державної політики у сферах управління державною власністю, експортного контролю, публічних закупівель та ін. Також відповідає за забезпечення рівності прав та можливостей жінок і чоловіків, запобігання та протидію насильству за ознакою статі в Міністерстві.

Організовує роботу, пов’язану із забезпеченням виконання повноважень Міністра щодо спрямування та координації діяльності Державної служби експортного контролю. 

Разом з Українською Біржею Благодійності започаткувала проєкт "Змінюй світ. Даруй своє", який спрямований на залучення людей до збирання коштів на благодійні проєкти.

Увійшла до рейтингу "100 найвпливовіших жінок України" за версією журналу "Фокус” (2019). Декілька років поспіль входить до рейтингу найуспішніших жінок-юристок Ukrainian Women in Law (2019, 2020). Увійшла в рейтинг ТОП-10 ефективних держслужбовців від юридичного бізнесу (2018).

Для зв'язку з експерткою, напишіть листа за адресою: [email protected]


Місцезнаходження