Руденко-Сударєва Лариса

Photo

Руденко-Сударєва Лариса

Міжднародні фінанси

  • Наука, Освіта, наука
  • Київ

Інформація

Посада

Докторка економічних наук.

Освіта

Має дві вищі освіти : економічну і педагогічну. Закінчила  Полтавський кооперативний інститут за фахом "Бухгалтерський облік, контроль і аналіз господарської діяльності" та Ордену Дружби Народів Московський кооперативний інститут Центроспілки за фахом "Викладання".

Докторську дисертацію "Методологія дослідження та бізнес-моделі розвитку транснаціональних корпорацій" за фахом «Світове господарство і МЕВ» захистила у 2004 році  в Київському національному економічному університеті . Вчене звання професора отримала в 2007 році.

Досвід та проєкти

Професорка кафедри міжнародних фінансів КНЕУ ім. Вадима Гетьмана.

Трудовий шлях пройшла від інженера інформаційно-обчислювального центра Полтавської облспоживспілки, викладача Полтавського кооперативного технікуму, доцента інституту, до ініціатора  заснування і першої завідуючої кафедри міжнародної економіки "Полтавського університету споживчої кооперації України" (лютий 1997 - листопад 2001), завідуючої кафедри зовнішньоекономічної діяльності та проректора з наукової та науково-методичної роботи, голови науково-методичної ради Української академії бізнесу і підприємництва (2004-2007), головного наукового співробітника Інституту проблем національної безпеки України Ради національної безпеки і оборони України (2008-2009), професора кафедри міжнародних фінансів в ДВНЗ "Київському національному економічному університеті ім. В. Гетьмана" (з 2004)., професора чеського "Банковні інституту висока школа" (м.Прага) (з 2008).

Членкиня Консультаційної ради з бухгалтерського обліку та аудиту НКЦПФР , Європейської асоціації міжнародної освіти. Постійна експертка з міжнародних та економічних питань телеканалів UВС та Рада (2007-2011).

Тривалий час виступала бізнес-консультанткою ряду великих вітчизняних та зарубіжних компаній, урядових структур та інститутів громадянського суспільства. Голова правління і президент Міжнародного Фонду "Грааль", член двох спеціалізованих вчених рад із захисту докторських дисертацій. З 2013 року - заступниця голови спеціалізованої вченої ради із захисту докторських дисертацій.

Заступниця головного редактора і членкиня наукової редакційної колегії міжнародних науково-практичних фахових журналів "Незалежний аудитор",  "Інтелект ХХІ".

Є авторкою теорії розвитку бізнес-моделей транснаціональних корпорацій, методики побудови і використання моніторингових індикаторів оцінки розвитку процесів транснаціоналізації, системної та фінансової глобалізації, контролю за інвестиційною позицією країн, розробником моделі оцінювання впливу рівня транснаціоналізованості країни на її конкурентоспроможність.

Відзначена нагородою Міністерства освіти і науки України - нагрудним Знаком «За наукові досягнення» (2006) та Грамотою міністерства освіти і науки України (2017).

На кафедрі є куратором дисциплін: "Міжнародна інвестиційна діяльність" (бакалаврат), "Валютно-фінансові операції в міжнародному бізнесі" (магістратура), "Глобальний фінансовий ринок" (PhD).

Додаткова інформація:

Профіль  у Scholar Google

Для зв'язку з експерткою, напишіть листа за адресою: [email protected]


Місцезнаходження